22. apr, 2016

Hoe krijgt ze het verzonnen?

Zo. Ik heb een website. En nu? Gewoon beginnen, zegt ervaren websitebouwer-dochter.

Daar gaan we dan.

Ik heb zoveel ideeën. Ik wil heel graag laten zien, dat tegenwoordig 56 jaar, want dat ben ik nu, niet oud is. Door woorden, daden en alle andere dingen , die langs komen. We zijn met een hele grote groep hier, de 50-plussers. Als er iets moet gebeuren en wij maken samen een vuist, dan komt het voor mekaar. We moeten af van de term senior, uit de mailing list van de thuiszorgwinkels en riviercruisebedrijven. Op de lijst van adventure-businesses en groenere-planeet-organisaties. Dat is essentieel, want anders halen we de 100 niet.

Waarom mrsbamboo? Bamboe is puur natuur, sterk, flexibel, duurzaam en snelgroeiend, dus beschikbaar. Bamboe absorbeert vele malen meer broeikasgassen dan een zelfde hoeveelheid bomen en het produceert een derde meer zuurstof.  In mijn achtertuin staat een flinke bos zwarte bamboe en als ik daaronder zit met mijn drankje en laptop, dan waan ik me op een tropisch eiland en voel ik me mrs. Bamboo.

Bamboe is niet alleen maar stokken met blaadjes, waar schuttingen van worden gemaakt. Er is bamboe textiel, zeep, thee, snijplanken, tassen, en zelfs I-pad standaards en meubelen.

Bamboe verdient meer credits van ons, dan het tot nu toe krijgt. Op naar een groenere wereld, met hulp van bamboe.